Comisia Nationala de Raliuri varianta revizuita 2022 ?

Reactiile la articolul Uite Asfaltu’ nu-i Asfaltu’ nu au intarziat sa apara. In primul rand au inceput cu balbele celor din Federatie. De la 450 lei / licenta la Asfalt si 450 lei licenta la Macadam, s-a ajuns la 350 a doua licenta si gratuit a treia. E bine. Ca la targ. In 2022 doar acolo lipsesc etichetele cu preturi. Pentru ca nicaieri aceste metode de calcul nu sunt scrise.

In social media, locul unde „nu e bine sa postezi ca si asa nu realizezi nimic”, au existat reactii. Evident nu din partea Fras, care nu negociaza cu teroristii. Si bine face. Sa stea acolo in bula ei.

Am extras insa ceea ce mi s-a parut mie cel mai important. Si anume sintagma „Comisia Nationala de Raliuri”. S-a vehiculat ideea ca, parte din vina pentru aparitia acestor suprataxe o are aceasta Comisie. Ea trebuia sa se sesizeze si sa notifice Consiliul Federal (CF). La inceput nu am inteles aceste idei si poate nici acum nu le vad in lumina reala. Eu ma gandesc la aceasta Comisie ca la una disfunctionala. Doi membri importanti din Comisia de Raliuri (CR) fac parte si din CF. Impreuna cu un al treilea membru care face parte din nucleul de forta al conducerii FRAS formeaza o majoritate care decide evident in favoarea celor cativa care conduc destinele FRAS. Dupa ce am citit aceste postari am zis sa imi reimprospatez totusi numele celor din CR pentru ca directia de atac a fost data. Intru pe situl FRAS si, surpriza! Din 5 membri au ramas… 4. Nu am gasit nicaieri pe situl FRAS vreo nota legata de plecarea domnului Badiu din Comisie. Sa fie legata de scandalul cumulului de functii? Dar de ce pe usa din dos? Si, mai ales, cand? Asadar domnul Badiu a parasit Comisia iar aceasta este acum vizata. Eu o vad ca pe o masina in care s-a pus o bomba, un ocupant a sarit din mers iar masina se plimba linistita pe strazi. Ca sa o opresti, in cine tragi prima data? In sofer as zice eu. Adica in Presedintele comisiei. Presedinte care, se pare, nu mai este acordat la muzica cantata de actorul principal.

Revenind la aceaste taxe aplicate sportivilor, inclin sa cred ca cel care a propus aceasta suprataxa de licenta nu intelege pe deplin acest sport, chiar daca este angrenat de multi ani ca oficial. I s-a spus sa faca bani si face bani. Dar atat de bine cat stie el sa faca asta.

In concluzie, cred ca luneta e pusa acum pe unul din ultimii sportivi care este sau a fost in cercul restrans in care se iau decizii la FRAS. Si ma gandesc ca lupul tanar ii va lua locul. 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *